Vindkraftverk? För eller emot naturen?

I vanliga fall hade jag bara ropat ut ja när någon frågar om det. Vet att det är många som fortfarande är emot de, då pay-off tiden är hemsk. Ett standard vindkraftverk betalar av sig på 12 år om det går hela tiden (vilket det inte gör) och man inte räknar med service mm. Så det är galet lång tid innan man tjänar in pengarna. Inte nog med det tillkommer det mycket onödiga vägarbeten för att förstärka vägarna inför transport av kraftverken, där ligger det en del föroreningar med.
 
Det värsta av allt är att det förstör när området. Det förstör naturlivet som lever där! Ljudet från ett vindkraftverk kan jämnföras med ljudet av en motorsåg som står och går. Självklart minskar ljudet destu längre bort från den man kommer, men djuren vill inte leva där. Och jag eller någon annan vill inte vistas där mer. Skogspromenader med buller vet jag inte om någon gillar?
 
Men nu ska jag inte vara för negativ här. Jag är ju för vindkraftverk. De kanske inte är så effektiva och billiga att tillverka som man kan önska, men vi kommer inte heller lära oss hur man förbättrar dem vi inte bygger fler! Och den energin som tillverkas där kanske man slipper producera i ett kärnkraftverk eller kolverk! Så man kanske kan se de som en lite förlust av pengar men vi sparar fortfarande på miljön i slutändan. 
 
Anledningen på att detta kom på tal är att dom ska bla placera ut vindkraftverk där jag bor. Jag kommer dock inte höra dom men det är så otroligt vackert här och det kryllar av vilt liv! Hur kan man förstöra något sånt? Och det kommer vara många som kommer höra dessa vindkraftverk i sitt sovrum, det är inte rätt. Skulle vilja se en politiker sova brevid dessa! 

Kan låta skevt, men de borde placeras där vi människor inte har våra hus. Djuren är mycket mer anpassningsbara och kan flytta enkelt en liten bit. Lite svårare för oss att dra med oss huset, sniglar är vi ju inte! Ofta placerars vindkraftverken nära bostäder, istället för att placera dem där de inte hörs, antagligen för att nät mm redan finns framme och det sparar in pengar för kommun och stat, medans de som bor där aldrig kommer få sålt sitt hus! 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

My Life, My Dream

Lena Lindroth

RSS 2.0